naar pagina bedrijf naar pagina asperges naar pagina witloof naar contactpagina nieuws naar homepage


>Wachten op de zon

22/04/2013

De afwezigheid van de zon heeft een enorme invloed op de aspergeoogst. Door het koude voorjaar is de aanvoer nog beperkt. De enige aanvoer is nog altijd uit verwarmde teelt en er komt nog bijna niets van de vollegrond. Normaal gezien neemt de prijs direct na Pasen een duik naar beneden. Nu is deze wel iets gecorrigeerd maar blijft op een hoog niveau. De komende weken wordt meer aanvoer verwacht en hierdoor gaan we waarschijnlijk direct lage prijzen krijgen, inclusief een vlotte verkoop. Nu hapert de verkoop door de hoge prijzen in winkelschap. Het wachten is op de zon.


>Asperges de helft duurder dan vorig jaar

08/04/2013

De feestdagen vielen vroeg dit jaar en de combinatie met koud weer en kleinere volumes zorgde voor extreem hoge prijzen. Grofweg gezegd is dit de helft duurder dan vorig jaar rond deze tijd. De marktsituatie is eigenlijk vanaf het begin hetzelfde: kleine volumes en hoge prijzen. Tegen Pasen werd de prijs opgebouwd. Er was sprake van een enorme vraag want elke winkel wil sowieso een aantal kisten asperges in de schappen hebben. Ook in de restaurants willen ze asperges op de menukaart zien staan voor Pasen en in de Paasweek. Dit seizoen is er een nieuwe kasteler bij ons aangesloten en die aantallen konden we goed gebruiken in de maand maart, toen er zo weinig aanbod was.


>Aspergeseizoen officieel ten einde

24/06/2012

Gisteren, zondag 24 juni was de laatste dag van het aspergeseizoen. Het seizoen begint traditioneel begin april en loopt tot en met Sint-Jan. Het was een vrij goed seizoen met vrij stabiele prijzen. Zoals ieder jaar was er ook in 2012 een dip in de prijzen halverwege het seizoen, eens de meeste feestdagen gepasseerd zijn en het vollegrondaanbod op helemaal op dreef komt. Nu moeten de aspergeplanten rust krijgen om te herstellen voor het volgende seizoen.


>"Laatste weken aspergeseizoen naar verwachting stabiel"

11/06/2012

"Het aanbod en de vraag van asperges neemt geleidelijk af. De laatste twee weken van het seizoen gaan in en ik verwacht dat de markt stabiel zal blijven", vertelt Hein Buedts. "Vorige week waren er een aantal acties bij retailers en kreeg de markt een opleving, maar nu zien we dat de markt weer terug is op normaal niveau." Volgens de handelaar waren de prijzen vorige week goed. "De prijs voor de losse asperges lag rond de 6 euro per kilo en zo’n 3,50 euro voor de verpakte 500g."

"Dit seizoen verwachten we geen acties meer", vervolgt hij zijn verhaal. "Het loopt bijna ten einde. De volumes nemen af en zijn vrij constant, het hele seizoen al. Er zijn niet echt uitschieters geweest. We zien nu de aanvoer en de vraag geleidelijk terugnemen. Dit loopt in een mooie lijn. Een behoorlijk deel van de telers met jonge aanplantingen is nu al gestopt met oogsten. Dit omdat deze planten behoorlijk fragiel zijn."

> "Aspergeprijs zal zich snel weer herpakken"

08/05/2012

Door het koudere weer loopt de aspergeoogst 'achter' in vergelijking met vorig jaar. Toch zijn er niet extreem weinig volumes op de markt, integendeel. "De asperges groeien gewoon langzaam door en het aanbod is voldoende, al dan niet te veel op het moment. De aspergeprijzen waren heel stabiel tot vorige week vrijdag", vertelt Hein Buedts. "Doordat er toen meer aanbod op de markt kwam en de vraag daalde, zijn de prijzen wat doorgezakt. Ook gisteren was er aardig wat aanbod waardoor de prijzen op een lager niveau bleven steken. Toch verwacht ik dat de markt zich na een paar dagen weer terug zal herpakken", denkt de handelaar positief.

Tevreden over seizoen

Buedts verhandelt asperges en witloof en geeft aan dat het seizoen tot op heden naar tevredenheid is verlopen. "Het voorjaar is kouder verlopen en de productie verloopt wat trager, maar tot vorige week vrijdag waren de prijzen opperbest. Zo lang de telersprijzen niet onder de 2 à 3 euro komen, is het rendabel. Tot nu toe heeft de teler, handel en retailer van de prijzen geprofiteerd." 

Momenteel lage prijzen
Gisteren daarentegen lagen de asperges in Mechelen op een prijsniveau van 1,80 per halve kilo (verpakt) en in Nederland rond de 3,00 per kilo (los). Hein verwacht dat het prijsniveau aan het einde van de week weer zal aantrekken. "Qua volumes hebben we naar mijn idee de top al gehad en de aantallen zullen binnenkort weer stabieler worden waardoor ook de prijzen weer gaan stijgen."

"Ook in het witloof is de vraag vrij sterk geweest tot op heden", geeft Hein aan. "Dit heeft ook voornamelijk te maken met de koudere weersomstandigheden. In maart was er echt even een dip door het zonnige weer en lagen de prijzen op de bodem, 50/60 cent. Heel veel telers hebben toen hun productie teruggeschroefd waardoor er op het moment een lager aanbod is met mooie prijzen. Ze zijn zelfs een tijdje boven de twee euro geweest. Nu is er meer sprake van een normaal niveau."

> nieuwe website asperges.be
01/04/2011

Bij aanvang van dit seizoen lanceert Buedts een nieuwe website, asperges.be. Deze richt zich tot de eindverbruiker, als marktondersteuning voor de asperges die Buedts aanbiedt. Naast duidelijke informatie over het product en zijn teeltwijze, vindt de consument er vlot de verkooppunten van onze klanten en uiteraard ook heel wat kooktips & recepten. Ook aanbevolen restaurants, fiets- en wandelroutes in de aspergestreek en allerlei aspergeactiviteiten zijn erop terug te vinden. Een smaakvolle website waar zowel de consument als de retailer zijn voordeel mee zal doen!
link: www.asperges.be

> Aspergetijd!
16/03/2011

Voor het aspergeseizoen 2011 voorziet Buedts een lichte verhoging van het aanbod. Dit is enerzijds het gevolg van de nieuwe aanplantingen van de laatste jaren, en anderzijds van het vroege lenteweer van de laatste weken. Dit enerzijds als gevolg van de nieuwe aanplantingen tijdens de voorbije jaren en anderzijds door het vroege lenteweer van de laatste weken. Hein Buedts verwacht een stabiele aanvoer en gemiddelde prijzen, met een lichte piek rond Pasen, dat evenwel later valt dan anders.
> Nieuwe verpakking
01/03/2011
Voor het nieuwe aspergezeizoen ontwikkelde Buedts een gloednieuwe verpakkingsstijl die de asperge – als koningin der groenten – nog beter tot haar recht laat komen.
> Chef's Quality
01/03/2011
Een andere vernieuwing is het "Chef's Quality" label dat vanaf dit seizoen op de markt komt. Deze verpakking moet de echte aspergeliefhebber verleiden met Extra witte AA asperges van de bovenste kwaliteit, verpakt op een stijlvolle zwarte schaal van 1kg.
> Nieuwe huisstijl
01/03/2011

De complete huisstijl van Buedts heeft een serieuze metamorfose ondergaan. De nieuwe huisstijl weerspiegelt de frisse en flexibele aanpak van het bedrijf, en moet de herkenbaarheid en betrouwbaarheid van Buedts versterken.